Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινή χορτόσουπα ή Ντοματόσουπα

Υλικά

1 μέτριο κολοκυθάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 μεγάλες ντομάτες
10 κλωναράκια μαϊντανό (πλυμένο και ψιλοκομμένο)
λίγη σκόνη σκόρδου
1 φλ. καφέ ρύζι καρολίνα ή ζυμαρικά κοραλάκι
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να σωταριστεί με λίγο λάδι στην κατσαρόλα που θα ολοκληρώσουμε τη σούπα. Αμέσως μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα (αφού την έχουμε ξεφλουδίσει) και το τριμμένο κολοκυθάκι (στη χοντρή μεριά του τρίφτη). Τα γυρνάμε 2-3 φορές να αχνίσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά συμπληρώνοντας τόσο νερό ώστε να θυμίζει σούπα (γύρω στο 1 lit ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα και τι υγρά έχουν βγάλει τα λαχανικά). Θα είναι έτοιμη όταν δέσουν όλα τα υλικά και έχει φουσκώσει είτε το ρύζι, είτε το κοραλάκι.
Λάδι βάζουμε προς το τέλος, περίπου ένα φλυτζ. του καφέ.

Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ένα κύβο λαχανικών ή κρέατος αν θέλετε λίγο ποιο έντονη γεύση.

Καλή επιτυχία !!!



Υ.Γ. ίσως σας αρέσει να την καταναλώσετε κρύα από το ψυγείο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου