Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κομπόστα ροδάκινο

Υλικά 
20 μεγάλα συμπύρηνα ροδάκινα (σκληρά)
2 lit νερό
1 βανίλια
χυμό από 1/2 λεμόνι
600 γρ ζάχαρη (κρυσταλλική)


Εκτέλεση
Πλένουμε τα ροδάκινα να φύγει ο μούχος (το χνούδι) και τα ξεφλουδίζουμε. Τα τεμαχίζουμε σε όσο μεγαλύτερα κομμάτια μπορούμε, απευθείας στην κατσαρόλα που θα κάνουμε την κομπόστα.
Όταν τελειώσουμε το τεμάχισμα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Θα ξεκινήσει πιο γρήγορα ο βρασμός αν το νερό είναι ήδη ζεστό όταν το ρίξετε στα φρούτα.
Ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί είναι ανάλογα με την ποσότητα και τη σκληρότητα των φρούτων. Θα το καταλάβετε αν μπήξετε ένα πιρούνι σε 1-2 κομμάτια και μπαίνει εύκολα. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα ροδάκινα ελαφρώς τραγανά (εμένα κανά 2 φορές μου ξέφυγε και τα έβρασα λίγο παραπάνω, παρόλα' αυτά ήταν κι έτσι καλά μην ανησυχήσετε).

Τα φρούτα με όλα τα υλικά μαζί λίγο πριν προσθέσω το νερό. 

Η κομπόστα τελειωμένη και έτοιμη για το χειμώνα.

Tip : Αν δεν κάνετε όλη την κομπόστα την ίδια μέρα, ή έχετε και παλιότερα βάζα από την προηγούμενη χρονιά, καλά να τα ξεχωρίζετε με ετικέτες όπου θα αναφέρεται η ημερ. παραγωγής.

Tip 2 :  για να γίνει σωστό το κλείσιμο των βάζων πρέπει να είναι ζεστά και αυτά και η κομπόστα (ή το γλυκό, ή η μαρμελάδα κλπ, κλπ). Γι' αυτό θα τα πλύνετε καλά και θα τα βάλετε στο φούρνο στους 100 οC για περίπου 10 λεπτάκια. Προσοχή όταν θα τα βγάζετε να μη καείτε να φοράτε γάντια και γεμίστε τα αμέσως. Μαζί με τα βάζα θα βάλετε και τα καπάκια εννοείται. Βάλτε τα σ' ενα ταψί ή στη σχάρα του φούρνου, προαιρετικά με ένα ποτηρόπανο από κάτω (έτσι είδα στην ΤV, εγώ τα βάζω στον τουρμπομάγειρα χωρίς πετσέτα).

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μπομπονιέρα στεφάνι


Μια μπομπονιέρα  για τους αθεράπευτα ρομαντικούς !!!
Επίσης χειροποίητη, γι' αυτό και το χρώμα του τριαντάφυλλου μπορώ να το αλλάξω ανάλογα με τη ζήτηση και τη διαθεσιμότητα υλικών.
Επίσης μπορεί να διαφέρει και το χρώμα της κορδέλας. 
Περιέχει 5 κουφέτα.


ΤΙΜΗ 1,30 Ευρώ / τεμ.



 
αυτό το σχέδιο είναι πιο οικονομικό στα 0,60 Ευρώ / τεμ.
 
 


Μπομπονιέρα τσαντάκι

Μια ακόμη ωραία ιδέα για τη δική σας ξεχωριστή ημέρα  !!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ, ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ !!!

ΤΙΜΉ 1,30 Ευρώ/ τεμ (με 5 κουφέτα)

ΤΙΜΗ 1,50 Ευρώ /τεμ (με 5 κουφέτα)


Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μπομπονιέρα πουγκάκι

Παρακάτω ακολουθούν διάφορες ιδέες για μπομπονιέρα σε πουγκάκι σε διάφορα υλικά και αξεσουάρ ανάλογα με τις επιλογές σας και τη διαθεσιμότητα υλικών.

Η τιμές διαφέρουν ανάλογα με το υλικά και τα αξεσουάρ που θα επιλεγούν.

σατέν πουγκάκι  0,90 Ευρώ με 5 κουφέτα

σατέν πουγκάκι 0,90 Ευρώ με 5 κουφέτα

πουγκάκι από στιπόχαρτο με 5 κουφέτα
αυτά με την καρδούλα και το πορτοκαλί λουλουδάκι είναι στα 0,70 Ευρώ ενώ αυτό με το λαχανί τριανταφυλλάκι είναι στα 0,80 Ευρώ.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Κολοκυθάκια πλακί

Υλικά   (για 6 μερίδες, όπως το ταψάκι της φωτογραφίας)

3 μεγαλούτσικα κολοκυθάκια σε φέτες
3            "           πατάτες σε φέτες
3 ντομάτες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
10 κλωναράκια μαϊντανό (πλυμένο και ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη ή σκόνη σκόρδου)
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο
5 φέτες κίτρινο τυρί (που να λιώνει εύκολα)



Εκτέλεση

Στρώνουμε τα λαχανικά σε στρώσεις εναλλάξ μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά ξεκινώντας από τις πατάτες (καλύτερα είναι να ακολουθήσετε τη σειρά πατάτα - κολοκυθάκι - ντομάτα - κρεμμύδι - μαϊντανό)  και όταν ολοκληρωθεί μια σειρά πασπαλίζουμε με σκόρδο & αλατοπίπερο.
Όταν τελειώσουν όλα τα υλικά περιχύνουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε να ψηθεί. Μετά από περίπου 15 λεπτά το βγάζουμε και δοκιμάζουμε να τρυπήσουμε τα λαχανικά με ένα πιρούνι. Αν έχουν μαλακώσει και μπαίνει εύκολα το πιρούνι, τα καλύπτουμε με το κίτρινο τυρί από πάνω (έτσι προστατεύουμε τα λαχανικά να μη ξεραθούν  και τα υγρά τους να μείνουν μέσα, έτσι ώστε να βράσουν στο ζουμί τους).
Θεωρητικά όταν λιώσει και ροδίσει το τυρί είναι έτοιμο το φαΐ.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε για να βγαίνουν πιο ωραία το κομμάτια.

Μπορείτε ανάμεσα από τα λαχανικά να προσθέσετε τριμμένη φέτα ή αν είναι περίοδος νηστείας να παραλείψετε τελείως τα τυριά και να τα καλύψετε κατά το μεγαλύτερο μέρος του ψησίματος με αλουμινόχαρτο. Στο τέλος ξεσκεπάστε τα για να πάρουν λίγο χρώμα και να εξατμιστούν τα τυχόν επιπλέον υγρά.



Καλή επιτυχία !!!!


Καλοκαιρινή χορτόσουπα ή Ντοματόσουπα

Υλικά

1 μέτριο κολοκυθάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 μεγάλες ντομάτες
10 κλωναράκια μαϊντανό (πλυμένο και ψιλοκομμένο)
λίγη σκόνη σκόρδου
1 φλ. καφέ ρύζι καρολίνα ή ζυμαρικά κοραλάκι
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να σωταριστεί με λίγο λάδι στην κατσαρόλα που θα ολοκληρώσουμε τη σούπα. Αμέσως μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα (αφού την έχουμε ξεφλουδίσει) και το τριμμένο κολοκυθάκι (στη χοντρή μεριά του τρίφτη). Τα γυρνάμε 2-3 φορές να αχνίσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά συμπληρώνοντας τόσο νερό ώστε να θυμίζει σούπα (γύρω στο 1 lit ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα και τι υγρά έχουν βγάλει τα λαχανικά). Θα είναι έτοιμη όταν δέσουν όλα τα υλικά και έχει φουσκώσει είτε το ρύζι, είτε το κοραλάκι.
Λάδι βάζουμε προς το τέλος, περίπου ένα φλυτζ. του καφέ.

Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ένα κύβο λαχανικών ή κρέατος αν θέλετε λίγο ποιο έντονη γεύση.

Καλή επιτυχία !!!



Υ.Γ. ίσως σας αρέσει να την καταναλώσετε κρύα από το ψυγείο !!!