Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Σφολιατίνια αλμυρά με κασέρι

Σ΄ αυτό το μεζεδάκι δεν αντιστέκεται κανείς. Είναι νόστιμο, πανεύκολο και γρήγορο.

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
5 φέτες κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση τύπου Gouda)
διάφορα μπαχαρικά, εμένα μου αρέσει να βάζω λίγο αλλάτι, λίγο μαυροπίπερο, ελάχιστη πάπρικα και ρίγανη.
Σουσάμι - προαιρετικά αν έχετε και σας αρέσει.

Εκτέλεση
Ξεδιπλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας (αν ήταν στην κατάψυξη περιμένουμε να ξεπαγώσει πολύ καλά πριν κάνουμε οτιδήποτε για να μη σπάσει και δεν αποψύχουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί το πιθανότερο είναι στο τέλος οι άκρες να έχουν ψηθεί ή ξεραθεί), και απλώνουμε πολύ λίγο από το αυγό, ίσα ίσα που να κολλήσουν τα υλικά μας. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας, που μπορούν επίσης να είναι πάπρικα πικάντικη, δυόσμος, σκόνη σκόρδου ή βασιλικός, πραγματικά ότι μας αρέσει και μετά απλώνουμε  στο μισό φύλλο τις φέτες του κασεριού. Σκεπάζουμε το κασέρι με το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας και αρχίζουμε να κόβουμε μπαστουνάκια / λωρίδες, όπως φαίνεται στη φωτό. Τα στρίβουμε ελαφρώς με το χέρι πριν τα τοποθετήσουμε στο  στην ελαφρώς λαδομένη  λαδόκολλα που έχουμε απλώσει στο ταψί. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό και πασπαλίζουμε σουσάμι.
Τα ψήνουμε στους 170 με 180οC, ανάλογα το φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Ειδανικά τρώγονται ζεστά αλλά και αργότερα παρόλο που θα έχουν μαλακώσει λίγο είναι ακόμη υπέροχος μεζές για κρασί, μπύρα ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Καλή επιτυχία

Μόλις έκλεισα τα υλικά μεταξύ των 2 μισών της σφολιάτας.

έτοιμα να μπουν στο φούρνο

έτοιμα για κατανάλωση.